Utolsó kommentek

Linkblog

Archívum

Rovatok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Privatizációs célok

2007.05.22. 09:23 | Valhalla | 1 komment

Kedves Olvasó !

Ez az első bejegyzés ezzen a blogon. Egy dolgot tisztázni szeretnék mar most, hogy hiába a magyar állampolgárságom, a helyesírással nem állok valami jól... Na, de térjünk a lényegre:

A bloggot azzal a céllal és reménnyel hoztam létre, hogy lesz egy pár szerencsétlen aki bele-bele olvas. Mai témánk a Privatizácío lesz, azaz arról fogok mesélni hogy hogy kell eladni mindent ami az államé, és ezzel csak meg rosszabb és súlyosabb helyzetbe sodorni az országot illetve a magyar nemzetet. Mint minden nap, ma is eléggé szürkén, álmosan es semmit kimondoan kezdödött a nap, és mint minden reggel a munkahelyemen egy kiadós kakaóscsiga után, olvasgattam az index.hu-t. Kezdtem a "főcikkel LINK", melynél el is akadtam, mert egyszerűen nem tudtam magamnak elmagyarázni, hogy igazábol mi fene is történik körülötem. Röviden összefoglalva a lényeget: Az MSZP 2006 szeptemberében azt mondta: "a szocialista képviselőcsoport nem támogatja a Magyar Villamos Művek, a Magyar Posta, a Szerencsejáték Rt. és a Tokaj Kereskedőház magánkézbe adását." 8 hónappal késöbb meg az állami vagyonról szóló, a kormány által a múlt héten elfogadott és hétfőn az országgyűlésnek benyújtott törvénytervezet értelmében több mint egytucatnyi állami céget lehet részben vagy teljes egészében eladni. Hát igen: Magyarország kedves Olvasó ! És ekkor gondolkodtam el arról hogy ha ez így megy tovább akkor mi marad az államnak ? Miböl lesz pénze ? Mért akarja az állam eladni például a Szerencsejáték Zrt.-t amely a közelmúltban az állam "aranytojást tojó tyúkja" volt. A társaság 2005-ben 131,8 milliárd forintos árbevételt, az elmúlt években rendre 50 milliárd forintot meghaladó költségvetési bevételt termelt, emellett osztalékot is fizetett az ÁPV-nek. Hol itt a logika ?  Mért adjak el egy céget mely több mint 50 milliárdot hozz a házhoz évente ? Mért éri akkor meg eladni egy nevetséges összergért ? Hát a választ ezekre a kérdésekre csak selyteni tudjuk... De valakinek szinte halálbiztos hogy ebböl nagy haszna lesz, és szomorú hogy MI (azaz te, én, ö es ők) hagyjuk történi ezeket a dolgokat. Mért nem tesz senki semmit ? Vagy tán csak én vagyok túl paranoiás és csak nekem vannak apokaliptikus elképzeléseim a Magyar államigazgatással kapcsolatban ? Bármilyen perspektivából is nézzük ugyanoda akadunk ki: Túl sok a megválaszolatlan kérdés...

A bejegyzés trackback címe:

https://bbbb.blog.hu/api/trackback/id/tr6085098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csend 2007.05.22. 10:01:08

Érdekes perspektíva :) Sok igazság van benne hmmm
süti beállítások módosítása